web analytics

Smart Home Systemen

Smart Home

  • Praktijk
  • Theorie

Intensiteit

  • Praktijk
  • Theorie
  • Intens?

Een zeer praktische training waarbij alle belangrijke elementen uit de wereld van Smart Home aan bod komen. Denk aan de systemen, de back-bone, programmeer-elementen en natuurlijk: het huis.

Een huis met allerhande ‘connected devices’ maakt het nog geen handig en verfijnd Smart Home. Sterker nog: waarschijnlijk is het verschrikkelijk om in te wonen! Niet echt ‘Smart Living’, zoals wij het noemen. Dat moet dus anders!

 

Plug and Pray

 

Veel fabrikanten promoten dat hun product van alles kan. En dat het allemaal ‘plug and play’ is. Iedereen die er weleens mee heeft gewerkt, weet dat dit niet zo is. Het is eerder ‘plug and pray’. Bovendien: sommige apparaten kunnen wel veel, maar ze doen niets écht goed. En wat heb je er dan aan?

Nu vinden wij techniek geweldig. Echte feit is: de consument en huis-eigenaar wil maar één ding: een werkend systeem. En wij gaan u leren hoe u de vertaalslag kunt maken tussen techniek en beleving. We gaan het dus bij een consument niet hebben over 4K, 400Hz, HDR en RJ45 ethernet, MU-Mimo 2nd gen Wifi. Maar wel over: “U kunt straks in de hoogste kwaliteit Netflix bekijken”. Dat klinkt heel anders, nietwaar?

Wat Kunt u na deze training?

 

U voelt zich zelfverzekerd en durft gedegen advies te geven op gebied van Smart Home.

U hebt volledig inzicht in de diverse protocollen van een Smart Home. We geven u handvatten over hoe u zaken kunt structureren, omdat u de diverse categorieën leert. Zo kunt u gemakkelijk een consument uitleggen wat er allemaal mogelijk is. En waar ze het beste kunnen beginnen.

U snapt hoe de Smart Home infrastructuur naast het traditionele internet netwerk eruitziet. Zowel de bekabelde als de draadloze variant. Tevens leert u de fundamentele basis van het programmeren van een smart home

 

Praktijk en Theorie

 

De SmartHome training bestaat uit een goede mix van theorie en praktijk. In de ochtend zullen wij de belangrijkste punten bespreken: Protocollen, smarthome categorieën en mogelijkheden. Zodra de theorie erin zit gaan we gedurende dag stap voor stap een smarthome systeem bouwen. Hierbij focussen we op programmeren, de valkuilen en scenes opbouwen. Aan het einde van de dag hebben we een basis SmartHome gebouwd.

 

Inhoud Smart Home Training

 

Smart Home structuurWelke categorieën bestaan er? En hoe past dit in het totale Netwerk?
InfrastuctuurHoe worden de diverse categorieën verbonden? Hoe voorkom je daarbij conflicten? En hoe krijg je stabiliteit?
ProtocollenWelke protocollen bestaan er? Waar is het voor bedoeld? En hoe kan je ze combineren?
Programmeren basisHoe programmeer je een basis smart home? Hoe hou je het overzichtelijk?
ScenesWat zijn scenes? Wat heb je daarvoor nodig? Wat zijn de valkuilen?

Schrijf in!

Direct inschrijven? Dat kan natuurlijk! Check de agenda om te kijken wanneer de eerstvolgende training is!